Robles Piedra Luenga Bio PX 50cl

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0014400

Piedra Luenga PX

Smaak

Geur van rozijnen en cacao en gebrande koffie. Intense uitgebalanceerde smaak in zoet en frisheid. Mollig maar ook zekere fruitigheid. Zeer complexe lange afdronk.

Druiven

100% Pedro Ximenez

Aanvullende informatie

Montilla-Moriles ligt in het district Córdoba, in het midden van de historische driehoek Granada-Sevilla-Córdoba. Tegenwoordig wordt er naast druiven ook veel koren en olijven verbouwd om zo de klassieke drie-eenheid van de Middellandse Zee te vormen: brood, wijn en olie.

Meer dan 80 jaar geleden kwam de grootvader van Pilar, Antonio Jose, naar Montilla-Moriles om de beste druiven te zoeken die hij maar kon vinden. Samen met zijn vrouw raakte hij vertrouwd met de uitstekende wijngaarden ‘la Toledana’, ‘el Canillo’, ‘Cabriñana’ en ‘Cañada del Navarro’, gelegen in de Sierra de Montilla, één van hun beste productiegebieden. In 1927 richtten ze Bodegas Robles op en de familie heeft sindsdien vele prestigieuze prijzen en wereldwijde erkenning voor hun wijnen ontvangen. Antonio Jose droeg zijn visie en kennis over op zijn zoon Francisco Robles. Hij introduceerde de huidige manier van werken met o.a. het gebruik van Amerikaans eiken. In feite maakte hij de Bodegas tot wat het op de dag van vandaag nog is: een bedrijf waar ambachtelijke technieken hand in hand gaan met state-of-the-art technologie.

More Information
Producent Bodegas Robles
Herkomst Córdoba, Spanje
Classificatie D.O. Montilla Moriles
Druivenras Pedro Ximenez
Bodem Kalk en leisteenbodem in Villargallegos
Serveertemperatuur 16 °C
Alcoholpercentage 15% (natuurlijk verkregen)
producent website www.bodegasrobles.com
Wijn-spijs suggestie Gebak, chocoladedesserts en blauwschimmelkaas.
Write Your Own Review
You're reviewing:Robles Piedra Luenga Bio PX 50cl

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.