Schaefer Wachenheimer Fuchsmantel Quetschenbaum Riesling 2017

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0022617
Schaefer Wachenheimer Fuchsmantel Quetschenbaum Riesling 2017
Smaak

Intense neus van perziken met een vluchtige toets van kruiden, vergezeld door tonen van gember, rabarber en frisse munt. Compacte, mondvullende structuur welke de zuren perfect in balans houden. Door de lichte tinteling doet deze wijn zeer fris aan. Het perzikaroma wordt gedragen door de lage hoeveelheid restsuiker (0,4g/l. Ter vergelijking: droge wijn bevat maximaal 4g/l restsuikers). In de afdronk grapefruit en exotische gembertonen. Een zeer geconcentreerde, complexe Riesling met milde zuren, veel fruit en zachte mint tonen.

Druiven

100% Riesling

"Auf der Suche nach der Oase. Vorbei an Schaufenstern, hartem Asphalt, sausenden Motoren, Rolltreppengedränge. Wir legen den Großstadtmantel ab. Aus dem Gelage in die Lage. Der Sand unter den Füßen, aber keine Spur von Trockenheit. Alles grünt, Zitronen und Pfirsich. Die Wahrnehmung fokussiert sich. Quetschenbaum. Sonnenschein und Schattenspender."

Het wijngoed dat in 1843 opgericht werd was de eerste die begon met het verkopen van wijn in flessen. Tot dan was het gebruikelijk om dit in vaten te verkopen. De beslissing om de wijngaarden op de terrassen van Bad Dürkheim aan te houden bleek een gouden greep. De gedachte aan grootschaligheid wierpen zij verre van zich zodat zij nu beschikken over de laatste terraswijngaarden van de Pfalz. Zo kan de generatie in de 21e eeuw het bedrijf verder uitbouwen en de kwaliteit vast houden. De filosofie van het bedrijf laat zich het best omschrijven met de volgende termen: 70% wijnen van de terrassen, 80% is van de riesling gemaakt, 90% van de wijnen is droog gevinifieerd en dit allemaal met 100% traditie.

Sinds 2012 zijn de wijnen volgens de 4 stappen kwaliteits piramide ‘VDP-Klassificatie’ gevinifieërd: Gutswein, Ortswein, Erste Lage en Grosse Lage. Door de Pfalz loopt de 80 kilometer lange wereldberoemde Weinstrasse die elke belangrijk wijnoord met elkaar verbindt.

More Information
Producent Karl Schaefer
Herkomst Bad Dürkheim, Pfalz, Duitsland
Classificatie Deutscher Qualitätswein VDP Erste Lage
Druivenras Riesling
Bodem Verweerde Buntsandstein met klein aandeel leem, droge toplaag, blootgesteld aan wind en zon. Wijngaard de „Quetschenbaum“ is op het zuidoosten geörienteerd en bevat grondwater.
Productiewijze biologisch
Serveertemperatuur 12 °C
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.weingutschaefer.de
Suikergehalte droog
Write Your Own Review
You're reviewing:Schaefer Wachenheimer Fuchsmantel Quetschenbaum Riesling 2017

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.