Pauly Helden Riesling Trocken 2015

prijs aanvragen
In stock
Only 1 left
SKU
GD0030015
Pauly Helden Riesling trocken
Smaak

De elegantie van het bouquet overheerst, met indrukken van kweeperen, abrikozen en mandarijnen. In de smaak komt het aroma van honingmeloen en bessen sterk naar voren. Een uitdrukking van de moezelhellingen, met puur fruit, ingetogen leisteenmineraliteit en krachtige structuur. TOP!

Druiven

100% Riesling

Aanvullende informatie

Een wijn die zoveel moed en werk verlangt kan maar één naam hebben volgens Pauly: “Helden”, want wijnboeren die dit soort steile hellingen bewerken zijn Helden!

In het midden van de Moezel ligt Lieser, dicht bij Bernkastel, dat de thuisbasis vormt van het acht hectare tellende wijngoed Axel Pauly. Sinds 2009 is Axel de derde generatie die verantwoording draagt voor het familiewijngoed. Zijn grootvader was naast wijnboer nog visser in diezelfde Moezel. Axel studeerde in Geisenheim en liep stages in Californië en Nieuw-Zeeland, waarna hij in 2004 terugkwam om zijn vader Rudolf te helpen.

Natuurlijk kwam hij met goede ideeën terug van zijn stages, zowel qua ontwikkeling van wijntechnieken alsook wat marketing betreft. Zo stelt het huidige etiket niet alleen een moezellandschap voor, maar wanneer je de fles 90° draait ontdek je de gezichtsprofielen van de drie generaties wijnboeren: Peter, Rudolf en Axel. Ondanks alles blijft hij trouw aan de identiteit van zijn geboortegrond; wijn met een regionaal karakter, licht en met de typische moezel leisteen als kenmerk.

More Information
Producent Axel Pauly
Herkomst Lieser, Moezel, Duitsland
Classificatie Prädikatswein
Druivenras Riesling
Bodem Leisteen, met groot aandeel stenen.
Vinificatie geen malolactische gisting, inweking, lagering op barrique, natuurlijke gisten, opvoeding op lie, voorzichtige persing
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 12 °C
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
producent website www.wein-pauly.de
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Gegrilde makreel met groene kruidenboter, flammkuchen met ham en rode ui, of geitenkaas.
Write Your Own Review
You're reviewing:Pauly Helden Riesling Trocken 2015

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.