Weingut Neumer Weinmann Huxelrebe Spätlese 2016

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0038016
Weingut Neumer Weinmann Huxelrebe Spätlese
Smaak

Lichte bloesemgeur, appels bessen en magnolia. In de mond speels en harmonisch spel van fruit en zoet met o.a. perziken. Ronde textuur en geweldig fruit in de afdronk.

Druiven

100% Huxelrebe

Aanvullende informatie

Rheinhessen was vroeger de wijnschuur van Duitsland. Er zijn nog steeds mensen die niet kunnen geloven dat er naast de Niersteiner Gutes Domthal ook super wijnen gemaakt worden.

In 1991 nam Lucia Neumer samen met haar man Hubertus Weinmann het bedrijf van haar ouders over en ontstond de grote naamsverwarring. Het wijngoed bleef de naam Neumer houden maar de wijnen werden onder de naam Weinmann verkocht. Hubertus is toen gelijk overgeschakeld naar biologische wijnbouw. De percelen zijn verdeeld over 3 gemeenten: Gau Oderheim, Uelversheim en Henzheim. Naast de traditionele druivenrassen als Riesling bestaat er een voorliefde voor Pinot noir en Chardonnay. Deze twee rassen worden volgens de klassieke Bourgogneschool gemaakt.

Sinds de zonen Theo (wijnmaker), Paul (kantoor) en Felix (bedrijfsleider) de taken van hun ouders overnamen, werd er direct begonnen om over te gaan op de biodynamische landbouwmethode. Sinds 2017 zijn zij gecertificeerd Demeter. De broers zijn altijd op zoek om de kwaliteit te verhogen, maar ook de markt voor hun biodynamische wijnen te promoten. Zo nauwgezet en gedetailleerd als er in de wijngaarden gewerkt wordt, zo weinig wordt er ingegrepen in de wijnkelder. Hubertus noemt dit: “het gecontroleerde nietsdoen”. Sinds 2009 heeft hij de vinificatie voor wijnboeren die biologisch druiven verbouwen maar te klein zijn om zelf wijn te maken op zich genomen. Deze wijnen worden apart verkocht onder de naam Weinmann Organics.

Op dit moment bewerken zij dertig hectare wijngaarden in het Rheinhessische heuvelland. Door ruime investeringen in gebouwen is er plaats voor toekomstige uitbreiding. De toekomst zal het leren.

More Information
Producent Hubertus Weinmann
Herkomst Rheinhessen, Duitsland
Classificatie Qualitätswein (Qba) spätlese
Druivenras Huxelrebe
Bodem Leem en löss bodem.
Vinificatie langzame vergisting, late oogst, minimale filtratie, natuurlijke gisten
Productiewijze biologisch, veganistisch
Serveertemperatuur 8 °C
Alcoholpercentage 9%
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
Suikergehalte halfzoet
Wijn-spijs suggestie Past prima bij fruit en lichtromige desserts of voor wie durft als aperitief!
Write Your Own Review
You're reviewing:Weingut Neumer Weinmann Huxelrebe Spätlese 2016

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.