Domaine du Bouchot Pouilly-Fumé 2019

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0036119
Domaine du Bouchot Pouilly-Fumé
Smaak

Lichtgeel met een groene zweem en gouden schittering. Gebalanceerd mineraal en floraal in de neus, geurend naar brem, zwarte bessen en buxus. Rond en fris in de mond met een lange, voor deze appellation kenmerkende afdronk.

Druiven

100% Sauvignon blanc

Aanvullende informatie

Pouilly-Fumé dient niet te worden verward met Pouilly-Fuissé. Deze laatste wordt geproduceerd in de Bourgogne van Chardonnay druiven, terwijl Pouilly-Fumé uit de Loire-regio komt en gemaakt is van Sauvignon blanc.

De familie Kerbiquet heeft het domaine in de gemeente Pouilly-sur-Loire in 1966 nieuw leven ingeblazen en zijn in 1985 gestart met wijnbouw. Momenteel bezitten zij ca. 10 hectare verspreid rond Saint-Andelan op de rechteroever van de Loire. Hun wijnen hebben sinds 2009 het certificaat Agriculture Biologique.

Pascal en Rachel Kerbiquet zijn Vignerons Indépendants -onafhankelijke wijnboeren- en doen alles zelf, van druiventeelt tot en met de verkoop van hun wijnen. Hun filosofie is gebaseerd op ‘kwaliteit boven kwantiteit’ en respect voor het terroir.

Grootvader van moederszijde was één van de oprichters van de appellatie Pouilly-Fumé in 1937.

More Information
Producent Pascal en Rachel Kerbiquet
Herkomst Nièvre, Loire, Frankrijk
Classificatie A.O.C. Pouilly-Fumé
Druivenras Sauvignon blanc
Bodem Kalkrijke klei. Een groot deel van de bodem bestaat uit piepkleine oestertjes, die je in de verweerde stenen kunt terugvinden. Omdat het net kleine oortjes lijken, worden ze ‘oreilles de poule’ (kippenoortjes) genoemd.
Vinificatie aparte vergisting percelen, koudebehandeling, lagering op rvs, natuurlijke gisten, opvoeding op lie, vergisting in rvs
Productiewijze biologisch
Serveertemperatuur 8-10 °C
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 75cl
Sluiting natuurkurk
producent website www.domaine-du-bouchot.com
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Bij vissoep, wit vlees, gerookte zalm, vis, schaal- en schelpdieren of als apéritief.
Write Your Own Review
You're reviewing:Domaine du Bouchot Pouilly-Fumé 2019

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.