Smaak
Mooie frisse witte wijn met een delicaat aroma denkend aan voorjaarsbloemen en wit fruit. Elegante smaak met een prachtige balans tussen zuren en puntje zoet. Een mooie lange afdronk met subtiele bubbel en zelfs iets romigs in de finale.
Druiven
50% Macabeo, 30% Xarel.lo, 10% Parellada, 10% Chardonnay
Aanvullende informatie
In 1872 werd in Barcelona de cava geboren, omdat de horeca niet kon voldoen aan de vraag naar mousserende wijnen. Een originele cava kurk heeft een vierpuntige ster als kernmerk.

In het verleden was het wijnbedrijf een distilleerderij voor Spaanse Brandy. Sinds 2000 heeft men zich volledig toegelegd op het maken van kwaliteitswijnen en -cava’s. De wijngaarden liggen in Santa Fe, een plaats tussen Barcelona en Tarragona in het hart van de Penedès. Alle 247 hectare wijngaarden hebben zicht op de Middellandse Zee.De druiven zijn de sleutel tot hun succes, daarom worden er geen herbiciden gebruikt en een minimum aan pesticiden. Een deel van de wijngaarden zijn beplant volgens de ‘bush vine’ methode. Hierbij laat men de druivenstok groeien als een struik -de natuurlijke wijze- en niet op de gebruikelijke manier langs gespannen ijzerdraad. De kelder is uiteraard uitgerust met de modernste apparatuur, wat een absolute noodzaak is om de gewenste topkwaliteit te garanderen.
Producent | Maria Rosa Giró Ribot |
---|---|
Herkomst | Santa Fe del Penedès, Catalonië, Spanje |
Classificatie | D.O. Cava |
Druivenras | Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel·lo |
Bodem | Kalk-leem en kalksteen bodem. |
Vinificatie | vergisting in rvs, vergisting op fles, vergisting op lage temperatuur |
Productiewijze | traditioneel |
Serveertemperatuur | 6 °C |
Alcoholpercentage | 12,0% |
Inhoud fles | 75cl |
producent website | www.giroribot.es |
Wijn-spijs suggestie | Apéritief en doordrinker, ook bij diverse salades en tapasgerechten. |
Giró Ribot Cava Brut
Giró Ribot Cava Brut