Pauly Tres Naris Riesling Trocken 2017

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0029917
Pauly Tres Naris Riesling trocken
Smaak

Beetje blasse gele kleur, goed in het fruit en een gevarieerd bouquet met indruk van noten en rijpe bessen. In de smaak een goede zuurgraad die goed in balans is met het sap en het extract van de wijn. In de afdronk heerlijk mineralig.

Druiven

100% Riesling

In het midden van de Moezel ligt Lieser, dicht bij Bernkastel, dat de thuisbasis vormt van het acht hectare tellende wijngoed Axel Pauly. Sinds 2009 is Axel de derde generatie die verantwoording draagt voor het familiewijngoed. Zijn grootvader was naast wijnboer nog visser in diezelfde Moezel. Axel studeerde in Geisenheim en liep stages in Californië en Nieuw-Zeeland, waarna hij in 2004 terugkwam om zijn vader Rudolf te helpen.

Natuurlijk kwam hij met goede ideeën terug van zijn stages, zowel qua ontwikkeling van wijntechnieken alsook wat marketing betreft. Zo stelt het huidige etiket niet alleen een moezellandschap voor, maar wanneer je de fles 90° draait ontdek je de gezichtsprofielen van de drie generaties wijnboeren: Peter, Rudolf en Axel. Ondanks alles blijft hij trouw aan de identiteit van zijn geboortegrond; wijn met een regionaal karakter, licht en met de typische moezel leisteen als kenmerk.

More Information
Producent Axel Pauly
Herkomst Lieser, Moezel, Duitsland
Classificatie Qualitätswein trocken
Druivenras Riesling
Bodem Blauwe leisteen
Vinificatie handmatige oogst, macération pelliculaire (schilweking), natuurlijke gisten, vergisting in rvs
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 11°C
Alcoholpercentage 11,0%
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
producent website www.wein-pauly.de
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Koud gerookte vissoorten, kalfsschnitzel en pastasalade met groene kruiden, en zomers aperitief met stukjes meloen, al dan niet vergezeld van rauwe ham.
Write Your Own Review
You're reviewing:Pauly Tres Naris Riesling Trocken 2017

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.