Pauly Trinkfluss 2018

prijs aanvragen
In stock
SKU
GD0038518
Pauly Trinkfluss
Smaak

Heldergele kleur met groene reflex, heerlijke elegante wijn met milde zuurgraad, zeer aangenaam en dorstlessend. De Weissburgunder zorgt voor fruit en mildheid, de Elbling voor frisheid en wat ingetogenheid, de Riesling tenslotte is er voor de mooie zuurbalans, en de levendigheid van de wijn.

Druiven

60% Weissburgunder, 25% Elbling, 15% Riesling. Leeftijd stokken tussen 10 en 30 jaar.

Aanvullende informatie

Axel Pauly liep al jaren met het idee om een lichte cuvée van een drietal witte druivenrassen te maken. De wijn moest lekker doordrinkbaar zijn als een koele rivier (Fluss) in de zomer: “Trinkfluss”. Weinig alcohol en veel drinkplezier, want dat is de specialiteit van de Moezel, dat kunnen we goed zegt Axel, en de hele wijnwereld benijdt ons daarom.

In het midden van de Moezel ligt Lieser, dicht bij Bernkastel, dat de thuisbasis vormt van het acht hectare tellende wijngoed Axel Pauly. Sinds 2009 is Axel de derde generatie die verantwoording draagt voor het familiewijngoed. Zijn grootvader was naast wijnboer nog visser in diezelfde Moezel. Axel studeerde in Geisenheim en liep stages in Californië en Nieuw-Zeeland, waarna hij in 2004 terugkwam om zijn vader Rudolf te helpen.

Natuurlijk kwam hij met goede ideeën terug van zijn stages, zowel qua ontwikkeling van wijntechnieken alsook wat marketing betreft. Zo stelt het huidige etiket niet alleen een moezellandschap voor, maar wanneer je de fles 90° draait ontdek je de gezichtsprofielen van de drie generaties wijnboeren: Peter, Rudolf en Axel. Ondanks alles blijft hij trouw aan de identiteit van zijn geboortegrond; wijn met een regionaal karakter, licht en met de typische moezel leisteen als kenmerk.

More Information
Producent Axel Pauly
Herkomst Lieserer Niederberg-Helden, Moezel, Duitsland
Classificatie Qualitätswein trocken
Druivenras Elbling, Pinot blanc / Weisser Burgunder, Riesling
Bodem Blauwe leisteen met sediment uit de rivier.
Vinificatie assemblage, handmatige oogst, macération pelliculaire (schilweking), vergisting in rvs
Productiewijze traditioneel
Serveertemperatuur 11 °C
Alcoholpercentage 11,5%
Inhoud fles 75cl
Sluiting schroefdop
producent website www.wein-pauly.de
Suikergehalte droog
Wijn-spijs suggestie Typische terraswijn, maar ook bij een salade van koude vissoorten of bij een quiche van kip met Thaise groenten.
Write Your Own Review
You're reviewing:Pauly Trinkfluss 2018

Verwante producten

© 2022 Georg Davidsen. Alle rechten voorbehouden.